Bike Fit

Kropsholdning
1,195 kr

Sadel- og styrposition, fodplacering


Hvorfor skal du lave et bikefit med the Bike Mechanic?

Jeg har været igennem de bedste kurser for fitting af Torke Cycling i England.

Mit samarbejde med det velkendte Bikefit-institut, Torke Cycling, i England og Nordic Bikefit forsikrer, at jeg altid er ajour med den seneste udvikling i feltet.

Jeg har mange års erfaring med Bikefit, både for begyndere og mere erfarne motionister, super motionister og professionelle ryttere.

Jeg har erfaring med Bikefits for juniorer, kvinder og mænd i alle cykeltyper, blandt andet: MTB, racer, single start/triatlon og cykelcross.

… ikke mindst, er jeg en cykelentusiast, og jeg har oplevet, hvordan en veleksekveret bikefit kan gøre en kæmpe forskel.

Så… hvorfor få en bikefit?

Kør længere og hurtigere!
En optimal kropsholdning på cyklen forsikrer den bedste cykeløkonomi, i den forstand, at den energi, man genererer, overføres mest effektivt til rytterens fremdrift. Mere teknisk vil den mest optimale kropsholdning sikre den mest effektive energi overførsel fra de arbejdende benmuskler via fødderne på pedalerne. Dette betyder naturligvis, at du kan performe bedre i henhold til at køre længere eller hurtigere.

UNDGÅ skader og ubehag!

Jo længere tid du bruger på sadlen, jo større er chancerne for at du får en overbelastning eller får smerter og ubehag, specielt hvis din cykel ikke er tunet ordentligt. Derfor er det vigtigt, at din cykel er tilpasset din unikke anatomi. De muskler som er mest udsatte, er ikke så overraskende de muskler som er under hårdest belast. Når vi cykler er vores fødder, knæ, balder og rygge specielt udsatte. Mange ryttere er formentlig bekendte med “sleeping”, hvor man desensitivere hænder, ømme arme, skuldre og nakke. Alle disse problemer kan undgås når rytterens anatomi og cykel matches.

Der er mange ryttere som udgår grundet skader og ubehag mens de cykler eller efter turen. Derudover har jeg ofte oplevet ryttere, som ikke har mærkbar ubehag, men alligevel efter en veleksekveret bikefit, føler de at have fået en hel ny cykel. Bedre komfort på sadlen gør selve oplevelsen langt mere fornøjelig og komfortabel, mens det resulterer i bedre performance!

En bikefit tager omkring 2,5 time og er sædvanligvis udført på Søborg Hovedgade 203. Bikefitten består af to faser:
I første fase vil jeg tale med rytteren om sine mål, diskutere hvordan en bikefit vil hjælpe med at opnå disse, og kortlægge nogle tidligere skader og/eller ubehag under og efter kørsel.

Anden fase består af at justere cyklen til rytterens behag, her indgår: sadel-postion, styr-position og knæ analyse. En report vil blive udskrevet med resultatet af bikefit analysen og cyklens indstillinger.

Siden kropsholdningen er en omfattende og koncentreret analyse i en begrænset tidsperiode, vil det i visse tilfælde være fordelagtigt at lave mindre justeringer efterfølgende. Kropsholdningen vil derfor altid opfølges et par uger senere med en kort sludder for at determinere om der kræves justeringer. Disse mindre justeringer kan rytteren oftest selv klare, men vi vil naturligvis altid hjælpe dig med at komme i mål med den bedste kropsholdning.

%d bloggers like this: